top of page

TROCAL 88 Centre Seal Standard

The window innovation.

Trocal 88 Standard

Иднината е токму во овој профил. Зошто? -Огромни застаклувања, елегантен дизајн, огромна звучна и топлинска изолација и извонредна безбедност – овој профил претставува иновацијата на прозорците. Благодарение на неговата модуларност и технологии за надградба, овој прозорски систем со дебелина со дури 88 mm нуди најголем степен на економичност и индивидуалност.

 

Структурата со високо затегнување во внатрешноста на профилите на прозорците може да изджи огромно тројно застаклување со максимална дебелина од 58 mm. Ова доведува до беспрекорни перформанси на звучна изолација. Можете да реализирате импресивно големи застаклувања какви што неможете ни да замислите. Еден позитивен несакан ефект е топлинската добивка, а со тоа и намалувањето на емисиите на CO2 и трошоците за енергија - пред сè во зима. Исто така, неговите својства за заштита од кражба и опциите за вентилација го прават овој иновативен прозорски систем TROCAL 88 убедливо и докажано најдоброто решение на светскиот пазар за ПВЦ системи.

 

Дури и стандардната верзија на новиот TROCAL 88 со седум комори ги исполнува барањата за висока заштеда на енергија за пасивна топлинска изолација на куќата. Коефициентот на пренос на топлина од Uf = 0,95 W/(m²K) се постигнува дури и на стандардно тројно застаклување со дебелина од 48 mm. Она што е исклучително овде е тоа што со челична арматура можете да проектирате максимални големини на позиции со профили во боја. Опремен со дополнителни влошки, системот за прозорци TROCAL 88 постигнува Uf вредност до 0,88 W/(m²K).

 

Нека ве инспирира програмата за бои. Можете да изберете неутрален бел ПВЦ или мазни и зрнести бои од дрво, обични или метални фолии во боја.

Нашиот принцип на GreenLine означува стабилизатори без олово и интелегентна технологија за рециклирање.

  • Систем со 88мм дебелина и 3 дихтунг гуми
  • Внатрешнина со 7-комори
  • Дихтунг гуми со "EPDM" систем
  • Модерен дизајн со рамен изглед
  • Интелегентен дизајн со подобра структура
  • Профил со витки линии, поголема површина на стакло за поголема светлина
  • Пренес на топлина вредност : Uf до 0,95 W/(m²K)
  • Звучна изолација до 48dB максимална дебелина на стакло до 58мм
  • Достапен во класична бела боја. Може да биде фолиран со палетата на бои на TROCAL DecoStyle. Може да биде и со металик бои.
bottom of page