top of page

TROCAL 88 Centre Seal AluClip PRO

Aesthetics plus maximised thermal insulation.

Trocal 88 AluClip PRO

Благодарение на специјално дизајниранираниот алуминиумски капак однадвор, системот за прозорци TROCAL 88 AluClip PRO е вистински рај за очи. Овој капак ја презема носечката функција која обично е резервирана за челичната арматура внатре во профилот на ПВЦ појасот. Затоа, овој модерен систем ги комбинира материјалните предности на ПВЦ-то и Алуминиумот во еден прозорец. 

 

Прозорските профили од ПВЦ ви даваат оптимална топлинска и звучна изолација и постојана функционална сигурност, а тие се лесни за грижа и минимално одржување за цел живот. Алуминиумот ви нуди елеганција, отпорност на надворешни влијанија и многу бои. Дознајте повеќе за практично бескрајната палета на шеми на бои за вашите дизајни. Без разлика дали е премачкување во прав, RAL бои, анодизирање или NCS - ќе го најдете токму она што ви треба!

 

Сепак, дизајнот на алуминиумскиот капак и врвните инженерски вредности на ПВЦ профилот не се единствените убедливи карактеристики на TROCAL 88 AluClip Pro. 

Тој исто така ја докажува неговата архитектонска компатибилност на широк фронт. Ова вклучува тројно застаклување од големи размери, па дури и функционално застаклување со дебелина до 58 mm. Реализирајте импресивен дизајн на фасади, профитирајте од придобивките од сончевата енергија и заштедите значителни трошоци за греење, а со тоа и штетни емисии на CO2. Сите PVC-U профили се произведуваат со стабилизатори без олово на база на калциум и цинк.

  • Систем со 88мм дебелина и 3 дихтунг гуми
  • Внатрешнина со 7-комори
  • Дихтунг гуми со "EPDM" систем
  • Модерен дизајн со огормен надворешен алуминиумски капак
  • Интелегентен дизајн со подобра структура
  • Пренес на топлина вредност : Uf до 1,0 W/(m²K)
  • Mаксимална дебелина на стакло до 58мм
  • Достапен во класична бела боја. Може да биде фолиран со палетата на бои на TROCAL DecoStyle. Може да биде и со металик бои.
  • Алуминиумскиот капак доаѓа во класична бела боја или секаква боја по избор
bottom of page