top of page

TROCAL 88 Centre Seal AluClip

The trendsetting combination.

Trocal 88 AluClip

TROCAL 88 AluClip е Ултра модерен систем за прозорци надополнет со стилски алуминиумски капак однадвор. Комбинацијата од двата материјали ПВЦ и Алуминиум, обединети со технологија на највисоко ниво во прозорецот, повеќе нема да остави неисполнета желба во иднина. Овие ПВЦ профили ви даваат оптимална топлинска и звучна изолација и постојана функционална сигурност. Алуминиумскиот капак од надворешната страна ви нуди исклучителна елеганција и многу висока отпорност на надворешни влијанија.

 

Покрај тоа, алуминиумската капак на прозорецот доаѓа со исклучителен опсег на бои. Импресивната бројка на од RAL боите и даваат на фасадата на вашиот објект сосема посебен карактер. Дозволете да ве водат нашите различни идеи на избор на боја на профилот и со специјални бои како анодизирање и премачкување во прав. Во внатрешноста, прозорецот го прикажува фасцинантниот потенцијал на неутрален бел ПВЦ.

 

Сепак, TROCAL 88 AluClip со седум комори претставува убедлио најдобриот профил од својата класа. Исто така во топлинската изолација, овој систем на прозорци поставува нови стандарди со извонредна Uf вредност од 1,0 W/(m²K). Благодарение на огромните застаклувања и придобивките од сонцето,

ги заштедувате трошоците за енергија и во лето и во зима. Исто така извонредните вредности на звучна изолација може да се постигнат од тројното застаклување со дебелина до неверојатни 58 mm. Во однос на безбедноста, TROCAL 88 AluClip ви го дава тоа смирувачко чувство со неговата модуларност.

Нашиот принцип на GreenLine означува стабилизатори без олово и интелегентна технологија за рециклирање.

  • Систем со 88мм дебелина и 3 дихтунг гуми
  • Внатрешнина со 7-комори
  • Дихтунг гуми со "EPDM" систем
  • Модерен дизајн со рамен изглед и надворешен алуминиумски капак на профилот
  • Интелегентен дизајн со подобра структура
  • Профил со витки линии, поголема површина на стакло за поголема светлина
  • Пренес на топлина вредност : Uf до 1,0 W/(m²K)
  • Mаксимална дебелина на стакло до 58мм
  • Достапен во класична бела боја. Може да биде фолиран со палетата на бои на TROCAL DecoStyle. Може да биде и со металик бои.
  • Алуминиумскиот капак доаѓа во класична бела боја или секаква боја по избор
bottom of page