top of page

TROCAL 76 Double Seal Standard

Discover modern life

Trocal 76 Standard

Напредокот што TROCAL го стекна со своето искуство и технологија го примени во најновата генерација на прозорци. Системот за прозори TROCAL 76 со две дихтунг гуми се одликува со дебелина од 76 mm, технологија со пет комори во внатрешноста на профилите и убедлив, безвременски елегантен дизајн на тенок профил за крило и каса.

 

TROCAL 76 обезбедува оптимални услови не само во нови објекти, туку и во реновирањето на старите. Силната техничка структура на системот достигнува највисоки статички својства во споредба со сите други профили од оваа класа. Големите застаклувања може да се реализираат токму онака како што ги замислувате без ограничувања за големина на светлината во просториите. Значителна предност на големите застаклувања е зголемувањето на сончевата енергија. Значи, не само што ги заштедувате трошоците за греење, туку го зајакнувате и факторот на добро чувство во вашите сопствени домови.

 

TROCAL 76 се карактеризира со одлична топлинска изолација, па дури и стандардната верзија покажува Uf вредност од 1,1 W/(m²K). Максималната вредност на звучна изолација од 47 dB се добива од тројно застаклување со дебелина од 50mm. TROCAL 76 и денес и во иднина ќе ги исполнува барањата за висококвалитетна архитектура. И програмерите и архитектите го користат овој систем за прозорци за редизајнирање на секаков вид објекти. 

 

Откријте ги различните можности за дизајн на вашите ПВЦ профили за прозорци. Имате избор помеѓу класичен бел ПВЦ или нашата палета на бои за фолија

TROCAL DecoStyle и proCoverTec.

Нашиот принцип на GreenLine означува стабилизатори без олово и интелегентна технологија за рециклирање.

  • Систем со 76мм дебелина и 2 дихтунг гуми
  • Внатрешнина со 6-комори
  • Дихтунг гуми со "EPDM" систем
  • Модерен дизајн со рамен изглед
  • Интелегентен дизајн со подобра структура
  • Профил со витки линии, поголема површина на стакло за поголема светлина
  • Пренес на топлина вредност : Uf до 1,1 W/(m²K)
  • Звучна изолација до 47dB максимална дебелина на стакло до 50мм
  • Достапен во класична бела боја. Може да биде фолиран со палетата на бои на TROCAL DecoStyle.
bottom of page