top of page

TROCAL 76 Centre Seal

Discover individual living style.

  • Систем со 76мм дебелина и 3 дихтунг гуми
  • Внатрешнина со 6-комори
  • Дихтунг гуми со "EPDM" систем
  • Модерен дизајн со рамен изглед
  • Интелегентен дизајн со подобра структура
  • Витки линии на профилот за поголема површина на стакло за поголема светлина
  • Пренес на топлина вредност : Uf до 1,0 W/(m²K)
  • Звучна изолација до 47dB максимална дебелина на стакло до 50мм
  • Достапен во класична бела боја. Може да биде фолиран со палетата на бои на TROCAL DecoStyle.
Trocal 76 Centre Seal

Неодамна, инженерите и техничарите на TROCAL развија TROCAL 76 со трета централна гума, модерен, рафиниран систем за прозорци со дебелина од 76 mm. Сепак, не само што неговите технички својства постигнуваат врвни точки во топлинската и звучната изолација, туку и неговиот изглед претставува убедлив аргумент. Тенкиот појас и профилите на надворешната страна промовираат раст на импресивно големи застаклувања. Целиот ваш простор за живеење не само што е исполнет со сончева светлина, туку и носи прекрасно чувство на топлина. Дополнително придообивките од сончевата топлина помагаат да се намалат трошоците за греење.

 

Резултатот од усовршениот дизајн на овој систем е значителна топлинска изолација. Коефициентот на пренос на топлина дури и на стандардната верзија е со оптимална вредност на Uf од 1,0 W(m²K). TROCAL 76, исто така, покажува импресивна звучна изолација од 47 dB кога е опремен со тројно застаклување. Исто така, може да се постави посебно функционално застаклување до дебелина на стакло до 50 mm.

 

Имате избор помеѓу класичен бел ПВЦ или нашата палета на бои за фолија

TROCAL DecoStyle и proCoverTec.

Нашиот принцип на GreenLine означува стабилизатори без олово и интелегентна технологија за рециклирање.

.

bottom of page