top of page

TROCAL 76 Centre Seal AluClip

The best of both worlds.

Trocal 76 AluClip

TROCAL 76 AluClip претставува ПВЦ прозорски систем со дебелина од 76 mm и прецизност на алуминиумски капак поставен на надворешната страна на прозорецот. Алуминиумот е отпорен на надворешни влијанија и има неспоредлива трајност. Овој профил претставува фасцинантна комбинација на безвременска елеганција, разновидност во дизајнот на боите и голема стабилност. Она што алуминиумот не може да го испорача, го обезбедува ПВЦ-то и обратно.

TROCAL 76 со трета средна гума AluClip ви ги дава двете: ПВЦ и Алуминиум.

Со други зборови, предностите на двата материјали се обединети во еден иновативен систем.

 

Со алуминиумскиот капак на надворешната страна на прозорецот, TROCAL 76 AluClip нуди безброј варијанти на дизајни и бои. Без разлика дали се работи за боја од RAL карта, завршна обработка во прав, анодизирани ефекти или NCS дизајни.

 

Покрај овие визуелни карактеристики, системот TROCAL 76 AluClip ги постигнува и најдобрите технички вредности за топлинска и звучна изолација. Овој ПВЦ прозорски систем покажува коефициент на пренос на топлина Uf од 1,1 W/(m²K). И неговата вредност на звучна изолација е импресивна до дури 48 dB. Може да се постави тројно или специјално функционално застаклување до дебелина од 50 mm.

TROCAL 76 и денес и во иднина ќе ги исполнува барањата за висококвалитетна архитектура. И програмерите и архитектите го користат овој систем за прозорци за редизајнирање на секаков вид објекти.  Повеќе убавина, повеќе пријатност, повеќе сонце. Нашиот принцип на GreenLine означува стабилизатори без олово и интелегентна технологија за рециклирање.

  • Систем со 76мм дебелина и 3 дихтунг гуми
  • Внатрешнина со 6-комори
  • Дихтунг гуми со "EPDM" систем
  • Модерен дизајн со рамен изглед и надворешен алуминиумски капак на профилот
  • Интелегентен дизајн со подобра структура
  • Профил со витки линии, поголема површина на стакло за поголема светлина
  • Пренес на топлина вредност : Uf до 1,1 W/(m²K)
  • Звучна изолација до 48dB максимална дебелина на стакло до 50мм
  • Достапен во класична бела боја. Може да биде фолиран со палетата на бои на TROCAL DecoStyle.
  • Алуминиумскиот капак доаѓа во класична бела боја или секаква боја по избор
bottom of page